3 мита за SEO оптимизацията

3 мита за SEO оптимизацията

3 мита за SEO оптимизацията

3 мита за SEO оптимизацията. Налице е богата информация онлайн за SEO. За съжаление, не цялата информация е напълно точна. Така че, докато научавате повече за тази важна маркетингова тактика, има няколко често срещани мита, с които трябва да сте наясно – за да можете да стоите настрана от SEO „професионалистите“, които ги увековечават.

Мит 1: Оптимизирането на ключови думи е най-важната част от SEO

Идеята, че ключовите думи са най-важната част от SEO, не е откровена лъжа – но със сигурност е остаряла. Още от пускането на Hummingbird през 2013 г. Google все по-често дава приоритет на потребителските намерения пред точните ключови думи, които използват. Това означава, че днес не е нужно да се фокусирате толкова върху конкретни думи и фрази.

За да бъдем ясни, ключовите думи все още са важна част от SEO и изследването на ключови думи може да ви помогне да насочите стратегията си. Но докато ги включвате, уверете се, че го правите по естествен начин и напишете съдържанието си по начин, който дава приоритет на адресирането на намерението зад тях пред използването на една и съща точна фраза многократно на вашата страница.

Мит 2: Оптимизирането на даден сайт е бързо и лесно

Ако попаднете на някой, обещаващ SEO резултати в рамките на няколко седмици, не се захващайте с него. Много от нас може би желаят това да е възможно, но това просто не е така. Всъщност обикновено отнема четири до шест месеца, за да започне да показва SEO стратегия за SEO. Така че, макар идеята за бързи и лесни резултати да е примамлива, не си падайте по нея. Намерете SEO специалист, който предлага ясна схема на тяхната стратегия и реалистичен график за резултати и ще бъдете по-доволни от резултата.

Мит 3: Трябва да се съсредоточите върху ключови думи с голям обем на търсене

Много собственици на сайтове, които са нови в SEO, правят грешката да фокусират усилията си върху ключови думи с изключително голям обем на търсене. В крайна сметка, не би ли било страхотно да се класира на първата страница за ключова дума, която се търси десетки хиляди пъти на месец?

Е да. Но за повечето сайтове това просто не е реалистична цел. Като се има предвид колко трудно е класирането по тези ключови думи, фокусирането на стратегия върху тях е малко вероятно да доведе до някакво значително класиране – или трафик – изобщо.

Вместо това е много по-ефективно да се съсредоточите върху по-дълги, по-малко конкурентни ключови думи.

Към началото