ЧАСОВНИК

ТРАДИЦИОНЕН ИЛИ СМАРТ ЧАСОВНИК – КОЕ ДА ИЗБЕРЕТЕ?

Безспорно в последните години все повече популярност набират смарт или умните часовници. С множеството функционалности, гъвкав дизайн и предлаганото удобство, смарт часовниците заеха огромна пазарна ниша и техните предимства стават все по-предпочитани с всеки изминал ден.

Възможно ли е обаче смарт часовника напълно да измести традиционния часовник? Отмина ли модата на традиционния часовник и отстъпи ли той мястото си?

Еднозначен отговор на тези въпроси няма. Всеки човек има своите предпочитания, начин на живот, естетически вкус. За всеки технологиите имат различна степен на влияние върху ежедневието.

ТРАДИЦИОННИЯТ ЧАСОВНИК

Основната функция на традиционния часовник е да показва времето. Често и датата. Другата му функция е чисто естетическа, тъй като от години традиционният часовник е смятан и приеман за аксесоар от особено значение. По това какъв часовник носи човекът на работното си място или в ежедневието, често се правят заключения за финансовото състояние, лични вкусове по отношение на облекло и аксесоари, статус в обществото и още много други. Всичко това е предизвикано от невербалните и скрити психологически послания на производителите на традиционни часовници.

Изборът на традиционен часовник не е труден, тъй като на пазара се намират хиляди модели и поне един от тях ще пасне идеално на нашия лайфстайл. Да, всички часовници в крайна сметка просто показват времето, но пък традиционният часовник е истински символ на вечния стил и класа. Неговото време не е отминало и той ще продължава да има своите верни любители.

СМАРТ ЧАСОВНИЦИ

От друга страна, скоростта, с която смарт часовниците се налагат е изумителна. Все повече интерес предизвиква въпросът за бъдещето на смарт часовниците. Ще се подобряват ли техните функции? Ще станат ли достатъчно практични и удобни за употреба, колкото смарт телефона например? Ще изместят ли традиционния часовник дотолкова, че той да изгуби позициите си на световния пазар? Ето и още по темата: https://timedix.bg/blog/kakvo-shte-e-badeshteto-na-smart-chasovnitsite/

Изборът на смарт часовник не е толкова лесен колкото покупката на традиционен часовник. Това се дължи преди всичко на разнообразието от функции, което предлагат умните устройства. Разнообразие има вече и при техния дизайн. Ако до преди няколко години смарт часовниците се предлагаха само със спортен дизайн, сега се радваме и на умни часовници наподобяващи по външен вид традиционния часовник, подходящи за деловия стил, подходящи като аксесоар и за елегантно облекло.

Друг аспект, който следва да съобразим е цената на смарт часовниците.

И тук разликите са много. Цената варира драстично предвид функционалностите, които предлага съответното устройство. Значение има и производителят и марката, разбира се. Значение за цената има и съответната серия и дизайнерска линия на умния часовник.

При избора на смарт часовник е хубаво да имаме предвид и някои по-специални неща. Смарт часовниците се зареждат сравнително често, точно както зареждаме и смарт телефона си. Това се дължи на факта, че умните устройства не показват само часа, а постоянно консумират заряд от батерията за поддържане на редица функции – връзка с мобилното ни устройство, следене на определен статус, захранване осветлението на дисплея, връзка и взаимодействие в реално време с обаждания, имейл кореспонденция и други съобщения и известия.

Смарт часовникът има операционна система. Затова при избора на такова устройство трябва да внимаваме за съвместимостта на часовника с операционната система на мобилното ни устройство. Телефонът и часовникът се свързват чрез bluetooth и по този начин си взаимодействат. Това ви позволява да приемате обаждания и да правите такива през часовника, да преглеждане входящата поща на имейла, да изпратите кратко съобщение, да получите известията от телефона. Удобство, което изисква синхрон в операционните системи на умните ви устройства.

Не на последно място, смарт часовника се избира по функциите, които предлага. Вижте разнообразието, което предлага Timedix и изберете вашия умен часовник. Радвайте се на всички удобства, които предлага. А защо да не сте подготвени за всеки повод и ситуация и да носите смарт часовника в ежедневието, а в делова среда и на официална вечеря да изпъкнете с добрия стар традиционен часовник.

Към началото