Съвети за премахване на керамични плочки

Съвети за премахване на керамични плочки

Съвети за премахване на керамични плочки. Има много причини, поради които може да се наложи да изкъртите плочките от стената или пода си. И така, когато извършваме събаряне на интериорна декорация, на какви аспекти трябва да обърнем внимание? В тази статия разглеждаме някои съвети за къртене на плочки, и на какво трябва да се обърне внимание, когато сами къртите керамични плочки.

Съвети за премахване на керамични плочки

  • В процеса на изкъртване на керамични плочки трябва да подготвим добре, на първо място, инструментите за строителни работи. Второ, изграждането на електричество, за да проверим дали безопасността на веригата на тоалетната е необичайна и т.н. В същото време строителният екип трябва да планира строителната схема, само като извършим тези работи на място, можем да продължим строителството по-безопасно и гладко.
  • Според действителната ситуация на строителната площадка, ние използваме някои прости инструменти като чукове, лостове, лопата и нож за плочки за изграждане. При къртенето трябва да е отгоре надолу. Не е разрешено използването на метода на бутане или дърпане надолу.
  • Ударната бормашина е важен инструмент за чукане на тухли по стената. Различава се от традиционните чукове и стоманени длета. Удобно и бързо е използването на ударната бормашина за къртенето. Свредлото за ударна бормашина може да се сменя свободно според строителните нужди.
  • Изкъртването на керамични плочки обикновено е от дъното на стената до върха, от ръба на плочката до почукване вътре, но също така трябва да изберете подходящата сила на ударната тухла според местоположението на разрушаването.

Съвети за къртене на плочки

Ето някои най-добри съвети за изкъртване на плочки:

  • Работете чисто. Отделете време да покриете всичко с найлони, уважавайте къщата си.
  • Внимавайте за основата и стълбовете/корпусите на вратите. Ако повдигнете плочка, на която една от страните е под дъската, тя може или да повдигне и разхлаби дъската, или, ако има малки парченца счупена плочка по лицевата й страна, те ще бъдат притиснати между плочката и перваза и повредете лицевата част на облицовката. И най-вероятно ще трябва да извадите малки парчета счупени плочки изпод перваза или стълба на вратата. Можете да поставите демонстрационната си отвертка стратегически и да я ударите с чук, за да освободите тези парчета. Може да се изкушите да опитате да повдигнете много, когато тези парчета са под тапицерията, но искате да избегнете това и като цяло просто отделете секунда и помислете, преди да направите нещо, което може да повреди части от къщата.
  • Ако къртите срещу завършен ръб на боята, като за первази или душове, винаги използвайте нож, за да отрежете ръба на фугиращата смес. Ако не, ще разкъсате слоя боя. Също така, ако повторно закърпвате зони с плочки, важи същото правило. Винаги изрязвайте фугиращите фуги или рискувате да начупите съседни плочки. Когато режете плочки, винаги залепвайте ръбовете, които не искате да повредите.
  • За инструменти за къртене на плочки, ако имате циркуляр и шлайф, препоръчваме да изрежете релефни разрези в плочката. Просто задайте дълбочината на острието на циркулярния трион на 1/2 инча, за да влезете в подложката и по този начин можете да го издърпате нагоре на големи квадрати, вместо да го отрязвате. Също така се уверете, че имате ръкавици, предпазни очила, наколенки и маска за прах. Тапите за уши също никога не са излишни.
Към началото