Строителни материали - видове

Строителни материали – видове

Строителни материали

Ксилолитът и фибролитът се приготвят на основата на разяждащ магнезит или доломит, които се смесват с воден разтвор на магнезиев хлорид с пълнител под формата на дървени стърготини (ксилол) и дървесни стърготини (фибролит). Тези строителни материали материали имат високи топлоизолационни свойства.

Ксилолитът се използва за направа на подове в сухи помещения, плочи на прозорци и други структурни елементи. Разделителните плочи са направени от влакнести плочи, те се използват за изолация на подове и стени.

Дървесина

Дървесината е един от най-древните строителни материали. През последните години дървеният строителен материал е заменен от стоманобетон, пластмаси и др., но дървесината все още се използва широко като строителен материал, поради своята висока якост, ниска средна плътност (400-700 кг / м3), ниска топлопроводимост, издръжливост (при благоприятни условия) , лекота на обработка, ниска цена и др. Такива недостатъци като горимост, податливост на гниене, податливост на гниене и дупки, хигроскопичност, хетерогенност на структурата на влакната (по протежение и по протежение) и др., ограничават обхвата на използването му в строителството, особено в промишлеността.

Преди употреба дървесината е специално обработена, което удължава експлоатационния й живот; за да се предпази от гниене, дървото е изсушено, антисептично, боядисано; за повишаване на пожароустойчивостта те са покрити с антипирени, обшити с азбестоциментови листове, покривна стомана и др.

Дървесината е разделена на две основни групи

Кръгъл дървен строителен материал и пилени дървесни троителни материали, като последните се използват за производство на подови дъски, паркетни нитове, прегради, пълнежи на врати и прозорци, цокли, платформи, кофраж по време на бетонни работи, скелета и др Въпреки това, асортиментът от дървени строителни части в индустриалното строителство намалява всяка година.

Контакт с онлайн магазин Естро, Западна промишлена зона, бул. Ян Хунияди №6, гр. Варна. Телефон за връзка с нас: +359 896 64 20 83.

Металите като строителни материали

Черните метали (стомана и чугун) са получили най-голямо приложение в строителството, но през последните години, особено в промишленото и гражданското строителство, все по-често се използват цветни метали: алуминий и неговите сплави с ниска маса (три пъти по-леки от стоманата).

https://www.estro.bg/contacts/
Към началото