Ски застраховка в планина

Ски застраховка в планина

Какво да направите, ако се случи инцидент

Стъпки, които трябва да предприемете, за да получите обезщетения за застраховка при пътуване, ски-застраховка:

Стъпките са следните:

Обадете се на асистента, като използвате контактите, посочени в договора.

Ски застраховка в планина. Координирайте със съдействието заявлението до медицинско заведение.

Потърсете помощ от лекар.

Ако сами плащате за лечение, запазете всички разписки.

При пристигане предоставете на застрахователя удостоверения, касови бележки, рецепти и заявление за плащане.

Действия за получаване на плащане по полицата на спортиста

Потърсете медицинска помощ.

При освобождаване вземете сертификат от установената форма.

Свържете се със застрахователната компания за плащане.

Предоставете на застрахователя удостоверение-извлечение, копие от договора, документ за самоличност на притежателя на полицата и заявление за плащане.

Така популярните сега ски или сноуборд са вид отдих с повишена опасност, а при практикуването на хели-ски и фрийрайд си е направо екстремен. Ето защо е много важно туристът да вземе решение за вида на застраховката, когато резервира пътуване, за да разбере дали всички рискове са застраховани.

Ски застраховка в планина.

Обикновено туристът купува така наречената „основна“застраховка. Тя включва спешна медицинска помощ и медицински и транспортни разходи. С други думи, този, който има такава застраховка, може да разчита на помощ при остри заболявания и наранявания. Застрахователната сума в този случай по правило не надвишава 30 хиляди евро, както се изисква от всички европейски консулства. Това обаче е напълно достатъчно, за да покрие необходимите разходи, включително транспорт от планината, поставяне на гипс и дори операция.

Но зимната ваканция в ски курорта не напразно се нарича активна. Човек, който кара ски по стръмен планински склон, рискува много повече, отколкото да лежи на топлия пясък. Застрахователните компании разбират това много добре, поради което прилагат коефициент на умножение.

Има няколко допълнителни вида застраховки, за които любителите на активния зимен отдих определено трябва да знаят. Господа скиори, например, би било добре да се застраховат срещу инциденти.

Този вид застраховка осигурява изплащане на лихва след оказана медицинска помощ, докато туристът е в курорта, в случай на внезапно заболяване или злополука. Когато се прибира у дома, почти здрав, той трябва да отиде в спешното си отделение и да получи сертификат, потвърждаващ диагнозата, поставена от задграничните лекари. С това удостоверение туристът отива в компанията, която го е застраховала и получава процентно плащане. Това е процент, а не обезщетение – и колкото по-сериозно е нараняването, толкова по-висок е процентът. Основното е, че получената травма е в списъка на застраховките срещу злополука в компанията, в която е застрахован туристът – във всяка компания е различно.

Към началото