Сеанс по хипноза

Сеанс по хипноза

Сеанс по хипноза. Как се извършва процедурата по хипноза?

Хипнотерапевтът общува първо с човека по телефона или Skype, за да може и този човек, и самият хипнолог да решат дали да се заемат с това. След това се извършва диагноза, по време на която хипнологът изяснява заявката. А също и открива къде може да бъде локализирана тази заявка, проверява хипнотизацията (способността на хипнозата) на пациента с помощта на прости тестове. След като вземе решение за извършване на процедурата и установи нивото на хипнотизация, хипнологът планира броя на сесиите. Най-често проблемът може да бъде решен в рамките на 5 срещи, по един час всяка.

Често за решаване на проблема се използва така наречената регресивна хипноза.

Човек съзнателно, под ръководството на хипнотерапевт, навлиза по-дълбоко в своето раждане.

Сеанс по хипноза. В същото време той е в слабо контролирано състояние, умът му е изключен, сетивата и телесните му усещания работят. Смята се, че подсъзнанието помни всичко, до вътрематочното състояние и ние му позволяваме само да отиде до точките на болката. Например, човек може да си спомни как се е родил, докато майката е била уплашена, лекарите са били разтревожени, детето е било уплашено. Той не разбира, че майка му не се страхува от него. Но че се плаши от самото раждане, страхувайки се да не се справи с майчинството.

В момента на осъзнаване в тази критична ситуация се ражда това дете, което е уплашено от случващото се, вече възрастен пациент и хипнотерапевт, който оказва подкрепа. Човек преосмисля ситуацията, отблъсква се в миналото, за да поеме допълнителна енергия в защитено вътрематочно състояние. И след това отново разглежда ситуацията, вече съзнателно и въоръжен с ресурс. Когато тази ситуация вече е станала ясна, подсъзнанието ни води към следващите ситуации в живота, когато тази психологическа травма е повлияла на възприятието и ние преосмисляме тези ситуации. След това е възможно „пътуване в бъдещето“ – човек гледа как ще се справя с подобни ситуации в бъдещето си.

Към началото