Сватбени видеа – дъждовна сватбена фотография

Сватбени видеа – дъждовна сватбена фотография. Колко често, при подготовката на сватбени видеа, чуваме такава фраза – „Ами ако вали? » Много булки се страхуват от този фактор. Но той е предвидим и винаги може да се намери изход.

Какви са вариантите за сватбени видеа в дъжда?

Първото нещо, което трябва да направите, е да се успокоите. Нито един облак не се появява от нищото. И организаторът, и водещият, и декораторът, и фотографът, и координаторът следят времето. А „План Б” ще е готов предварително и никакъв. Има няколко варианта за решаване на този проблем. Едно от тях е изместването на времето на изходната церемония, тъй като в по-голяма степен това се отнася за това конкретно действие.

Второто е прехвърлянето, ако обстоятелствата го позволяват. Същото важи и за фотосесии, например, направено в студио. Видеооператорът и фотографът се интересуват качеството на работа да не страда от метеорологичните условия. Въпреки че времето винаги прави своите корекции. Понякога може и да се отложи заснемането на сватбени видеа, разбира се, със съгласието на булката и младоженеца – да се снима в друг ден, при добри метеорологични условия.

Ако не е възможно да се реши проблемът?

Ако обстоятелствата не предоставят възможност да се отложи заснемането на сватбени видеа, , а местоположението не ни дава възможност за трансфер, тогава се съобразяваме с това, което имаме. Ако дъждът не носи особен дискомфорт – ако е лек, а не силен дъжд, няма силни пориви на вятъра, тогава можете да намерите най-благоприятния момент за церемонията. Някои двойки избират шатра или тента, но това е допълнителен разход и е задължително да се консултирате с оператора, за да не му пречите в работата. Тентата, на първо място, е за гости. За двойката има нужда от гледка и въздух наоколо.

В този случай двойката може да е под прозрачни чадъри. Ако говорим за сватбена фотосесия, тогава замяната на гората с парк или градска линия с горски пояс може да бъде добра алтернатива. И това са само основните опции. По-нататък вече зависи от всяка конкретна ситуация. Доверете се на екипа, който ще снима вашите сватбени видеа, това е негова работа!

Към началото