Сайтът Ви губи посещения какви може да са причините

Сайтът Ви губи посещения, какви може да са причините?

Сайтът Ви губи посещения, какви може да са причините?

Сайтът Ви губи посещения, какви може да са причините? Ако и Вие управлявате бизнес, вероятно той има собствен сайт и лично сте се уверили от какво голямо значение е той за популяризирането  на продуктите или услугите Ви. Уебсайтовете са почти задължителни не само за бизнеса, но и за частните лица, които имат собствен блог, предлагат услуги или се стремят да разпространят дейността си.

Вероятно сте се интересували как да увеличите посещаемостта на сайта си и какви стъпки е важно да предприемате в неговата поддръжка, но понякога се случва така, че сайтът ни все пак да навлезе в период, в който да има по-малко посетители и да загуби популярност.

Днес ще Ви разкрием най-честите причини за загуба на посещения и ще Ви  предложим няколко съвета какво можете да направите, в случай че това се случи и на Вашия сайт.

Не се споделя сред нови посетители

Ако забележите, че посещаемостта на сайта Ви спада, най-вероятно той не се споделя от изградената Ви база от потребители и не достига до достатъчно нови посетители. Важно е да насърчавате сайтът Ви да бъде споделян от посетителите му. Добавяйте интересно съдържание, което да провокира интерес; организирайте игри,томболи или състезания, свързани със споделянето и популяризирането на съдържанието и  сайта Ви.

Не е оптимизиран

SEO (Search Engine Optimisation) или оптимизацията на търсещите машини е поредица от  фактори, по които се определя на кое място  в резултатите от  търсачки като  Google, Yahoo  и други ще се класира Вашият сайт. Вероятно се досещате, че най-висока посещаемост получават страниците, които заемат челна позиция и точно поради тази причина от изключителна важност е сайтът Ви да бъде оптимизиран. Съветваме  Ви да се свържете със специалист, който да оптимизира сайта Ви  и  да Ви даде препоръки за поддръжката му.

 Не се рекламира

Да имате интересно съдържание, сайтът Ви да се споделя и да бъде оптимизиран в търсещите машини не винаги е достатъчно. Освен да задържите изградената си вече база от посетители и да сте сред първите резултати от търсене е необходимо и да направите така, че за Вас да са чували възможно най-много хора. Инвестирайте в реклама и направете така, че сайтът Ви да се появява на възможно най-много места. Дори и хората да нямат необходимост от Вашия продукт  за момента, има по-голям шанс да Ви потърсят, когато  са запознати с Вашата сфера на работа и им потрябва услуга или продукт, свързани с нея. 

Лоша комуникация с потребителите

Това е много честа причина за ниска посещаемост. Ангажирайте потребителите си и комуникирайте с тях. Важно е да им покажете, че тяхното мнение е от значение. Създавайте запитвания, правете проучвания, насърчавайте оставянето на отзиви и отговаряйте. Важно е посетителите Ви да се чувстват значими и че тяхното мнение Ви интересува. Това е и чудесен начин да разберете по какъв начин можете да подобрите дейността си. Градивната критика е не просто препоръчителна. Тя е необходима!

Това бяха няколко от нашите препоръки, които  да имате предвид за поддръжката на сайта си. Допълнително информация как да увеличите трафика към сайта ви –  научете в статията.

Към началото