Процедурата лазерна епилация

Процедурата лазерна епилация

Процедурата лазерна епилация

Не пренебрегвайте препоръките на специалиста и внимателно следвайте всички инструкции преди и след лазерна епилация.

Прагът на болка е различен за всички: незабавно информирайте специалиста за чувствата си, за да предотвратите спазъм или болков шок.

Не се колебайте да попитате за оборудването: резултатът ще зависи от качеството на устройството.

Процедурата лазерна епилация. Изберете внимателно салон. Ходете само при доверени специалисти с лиценз, не правете нещо на риск, информирайте се, четете внимателно отзивите на пациентите и информацията на сайта.

Лазерът, който представлява тясно насочен лъч светлина с диаметър до 15 mm, въздейства върху кожната област, загрявайки космения фоликул до 70 °C, което всъщност представлява микроизгаряне. Ето защо има леко изтръпване по време на процедурата.

 В същото време, ако спазвате правилно всички препоръки на специалиста, тогава не трябва да има болка, подуване и дразнене след процедурата, тъй като лазерното устройство е оборудвано със специални параметри на импулса и DCD контактна охладителна система, което прави процеса относително безболезнен. Течният фреон помага да се отървете от дискомфорта, който предотвратява прегряването на кожата, както и анестезионния крем за лазерна епилация.

Ако процедурата се извършва на лицето, тогава трябва да се носят и специални очила, които предпазват от лъчение, за да не се повреди ретината на окото.

Предимства на лазерната епилация

Основното предимство на процедурата по лазерната епилация е, че ефектът след курса продължава до 6 години. А дори или повече в случай на перфектен контраст на кожата и космите. Лазерната епилация се препоръчва за хора, които имат чувствителна кожа, склонна към дразнене след бръснене. Както и страдащи от възпаление, фоликулит, хирзутизъм и хипертрихоза.

И независимо от факта, че се предлага асортимент от лазери за домашна употреба, преди да използвате това устройство, е важно първо да се консултирате с дермокосметолог и да следвате предпазните мерки, съгласно дадените Ви инструкциите. Така ще сте се погрижили за здравето си и ще имате налице ефект от лазерната епилация, който сте желали да постигнете.

Подобна лазерна процедура в София се извършва в Дерматологична клиника ИНФИНИТИ.

Тя се намира на бул. Черни връх 99. Екипът им отговаря и на имейл: info@infinity-clinic.com

Към началото