масло от риган

Прилагане на масло от риган: препоръки за употреба и дозировка

Масло от риган е мощно лечебно вещество. Затова НЕ се самолекувайте. Преди употреба, не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар за индивидуална поносимост и съвместимост с други лекарства.

Как да прилагаме масло от риган?

Маслото от риган може да се прилага върху кожата или да се приема вътрешно. Продава се под формата на капсули и масла, течната форма обикновено е по-евтина. Капсулите са подходящи за тези, които не понасят вкуса на риган. В идеалния случай купувате 100% чисто, нефилтрирано, сертифицирано биологично масло. Къде да закупите масло от риган – прочетете по-долу.

Силата на маслото от риган и капсулите може да варира, не забравяйте да прочетете инструкциите на опаковката, преди да закупите.

Винаги разреждайте маслото от риган преди употреба, независимо от метода.

Ето няколко инструкции как да използвате маслото от риган

  1. Върху кожата: Разредете 1 чаена лъжичка (5 ml) зехтин с капка масло от риган, след което нанесете върху засегнатата област.
  2. Под езика: Разредете една капка етерично масло с една капка зехтин. Изсипете 1-3 капки от сместа под езика, задръжте две минути, не забравяйте да изплакнете устата си с вода.
  3. През устата: Ако приемате маслото от риган през устата, можете да поставите няколко капки в 250 ml чаша вода, да изплакнете устата си и след това да погълнете.

Противопоказания на маслото от риган

Етеричното масло от риган не се препоръчва по време на бременност и кърмене. Също така, ако почувствате гадене, замаяност или алергични реакции, докато използвате маслото, спрете да използвате маслото незабавно и се консултирайте с лекар.

Ние сме Боталайф България ЕООД. За контакт с нас: гр. София, жк. Студентски град
ул. Акад. Йордан Трифонов 11.

Телефон за поръчки: 0888 813 511.

Ползи от маслото от риган за здраве, кожа и коса

За какво служи маслото от риган?

Това, което прави това етерично масло толкова невероятно, е неговите антибактериални, противогъбични, антивирусни, противовъзпалителни, антиоксидантни, антипаразитни и антиалергични свойства, което му дава важни медицински цели. Ако търсите уникално етерично масло, което осигурява много предимства, то това етерично масло определено е за вас! Можете също така да си направите домашно приготвено! Прочетете, за да разберете за ползите от това етерично масло!

Към началото