Почистване септични ями

Почистване на септични ями и какво трябва да знаете за него

Почистване на септични ями е важен процес. Както при повечето неща в живота, колкото по-добре се грижите за тях, толкова по-дълго те ще ви служат безотказно. Вашата септична яма не е изключение. За това е  важно да разберете как правилно да ги поддържате.

Септичните ями могат да бъдат чудесен начин да спестите пари и да освободите собствеността си от отпадъчни води. Но за да работят правилно, резервоарите трябва редовно да се инспектират. Ако вашата система не е много здрава или има механични елементи, може да се наложи да се проверява по-често. Проверете документацията на вашата система, за да видите указанията за честотата на почистване на септичната яма.

Искахме да отделим минутка, за да ви разкажем какво трябва да знаете за почистването на септичната яма – и как да предпазите здравето на вашето семейство и околната среда в риск.

Колко често трябва да се прави почистване на септични ями?

Повечето собственици на жилища започват да се чудят колко често трябва да почистват резервоара си. Отговорът е, че зависи. Средно една домакинска система трябва да се проверява и оценява за почистване на всеки две до три години. Септичното почистване обаче ще зависи от тези фактори:

  • Колко хора живеят във вашия дом
  • Количеството генерирани отпадъчни води
  • Размерът на вашия септичен резервоар

Неща като системата, която е твърде малка за вашия имот или прекомерното използване на вода в домакинството, ще означават по-чести почиствания.

Когато доставчик на септична услуга влезе у дома ви, той ще провери системата за наличие на течове или запушвания. След това те ще измерват слоевете отпадъци и утайки в резервоара ви, за да определят дали е необходимо почистване.

Не забравяйте да попитате вашия специалист по обслужване за подробни записи на посещението, за да можете да следите нивата на отпадъците и да получите по-добра представа за това колко често трябва да се изпразва резервоарът ви.

Как мога да удължа времето между почистванията на септичните ями?

Искате да удължите времето между почистванията на септичната яма? Разгледайте отчета си за обслужване. Това може да хвърли светлина върху това колко вода обикновено използва вашето домакинство. Повишаването на ефективността на водата може да подобри доколко добре функционира вашата система, като ограничи количеството отпадъчни води, постъпващи в нея едновременно. По-малкото напрежение върху резервоара означава намален риск от повреда и повече време между почистванията.

Простите начини за намаляване на използването на вода включват:

  • Инсталиране на високоефективни тоалетни и душове;
  • Поправяне на течове;
  • Използването на пералня- трябва да е с нисък разход на вода

Също така не забравяйте да изхвърляте правилно отпадъчните продукти. Имайте предвид, че всичко, което си проправя път през канализацията, ще повлияе на графика за поддръжка на вашата септична система.

Към началото