Полезни съвети при избор на електронна везна за вашия бизнес

Полезни съвети при избор на електронна везна за вашия бизнес

Полезни съвети при избор на електронна везна за вашия бизнес

Полезни съвети при избор на електронна везна за вашия бизнес. Ако сте собственик на бизнес, като ресторант или пък пекарна, например, електронната везна се превръща във важна необходимост. В случай, че все още не сте го направили, в  даден момент ще ви се наложи да инвестирате в качествена електронна везна, която да отговаря на нуждите на вашия бизнес.

Производителите предлагат богата гама от различни модели електронни везни с разнообразни характеристики и ако нямате опит, вероятно ще ви бъде трудно да направите своя избор. Затова в тази статия обобщаваме важна информация, която трябва да вземете предвид, ако сте решили да закупите електронна везна за вашия търговски обект.

Търговските везни – задължителна необходимост

Като търговец е важно да знаете, че съществуват ясни законови изисквания, които регулират везните, използвани в търговски обекти. Задължително е да изберете везна, която е одобрена за ползване в търговска дейност. Не е допустимо да оперирате с кухненска везна, например, тъй като това би било нарушаване на законовите разпоредби и контролните органи могат да наложат значителни финансови санкции на вашия бизнес. Затова ви съветваме да се обърнете към фирма, която е специализирана в продажбите на везни за търговски цели, за да откриете подходящите везни за вашия търговски обект.

Съвети при избор на електронна везна за търговски обект

Освен разнообразието на конструкции, размери и теглови обхвати, електронните везни за търговски обекти предлагат и допълнителни функционалности: устойчивост и дълъг експлоатационен срок, което е изключително важно, имайки предвид, че ще бъдат в ежедневна употреба за целите на вашия бизнес. Все повече търговци избират везни, които имат възможност за печат на етикети и притежават интерактивен клиентски дисплей, за да могат клиентите да се уверят колко тежи продуктът, каква цена ще заплатят и дори да извършат плащане чрез мобилния си телефон.

Когато избирате търговска везна за претегляне, има няколко важни фактора, на които трябва да обърнете внимание. Това ще гарантира, че избраната от вас везна всъщност ще влезе в употреба и ще отговори на вашите нужди, вместо просто да хваща прах.

Помислете внимателно от каква везна имате нужда

Първото и най-важно нещо, преди да се насочите към избор на модел, е да бъдете наясно от каква везна точно имате нужда. Това в най-голяма степен зависи от вида на продукта или продуктите, които най-често ще измервате. След като имате тази обща представа, ще ви бъде много по-лесно да ограничите кръга от възможности и да изберете подходящата везна, която да отговаря на всичките ви изисквания.

Капацитет  и прецизност на претегляне

За да може наистина да извлечете максимална полза от електронната везна, която купувате, то важно е да обърнете внимание на капацитета на претегляне. В магазините и онлайн се предлагат везни с различно максимално тегло на претегляне. Когато избирате, уверете се, че сте взели предвид този показател и сте сигурни, че той ще покрие най-тежките продукти, които може да ви се наложи да измервате за целите на вашия бизнес. Освен капацитета на претегляне, важно е да обърнете внимание на прецизността на измерване.

Доверете се на доказан бранд

Марката не бива да е единственият критерий, на който да разчитате при избора, но въпреки това е полезно да направите проучване и да се насочите към брандове с доказана репутация. Някои марки предлагат по-високо качество, а други продукти са специализирани да предоставят по-добри резултати за различна цел. Ето защо винаги трябва да внимавате каква марка искате да закупите, затова задължително проверете какви отзиви има за марката и продукта.

Elecs е ексклузивен представител на бранда DIGI, собственост на японска корпорация TERAOKA SEIKO CO., LTD – световен лидер в производството на везни за ритейл сектора. Разгледайте техните предложения и открийте качествени и функционални електронни везни за вашия бизнес!

Към началото