Осигуряване на сън

Осигуряване на сън: Основни принципи

Осигуряване на сън

Осигуряване на сън. Предизвикателствата пред съня идват във всякакви форми и размери. И както повечето предизвикателства при отглеждането на деца, не съществува универсален подход, който да помогне на децата да спят добре. Всяко дете и семейство са различни. Основната причина за проблема може да варира значително от един сценарий до друг.

Едно дете се бори с тревожност при раздяла; друго тества граници; друго не знае как да заспи само. Ето защо общите рецепти не работят. Всъщност те могат да доведат до повече разочарование за родителите, когато предложеният план не се чувства комфортно за тях или не работи за детето им.

Не можете да накарате детето си да спи

Това е биологичен процес, който контролира само вашето дете. Всъщност не можете да го принудите да заспи. Казването на децата, че трябва да спят, обикновено води до удвояване на усилията им да ви покажат, че не можете да ги накарате да направят това. Вместо това се съсредоточете върху това, което контролирате: създаване на структура и граници около съня, които помагат на детето ви да успокои ума и тялото си преди лягане.

Всичко е въпрос на асоциации

За да осмислят този голям, сложен свят, децата непрекъснато се опитват да съберат две и две. Започва в най-ранните месеци от живота, когато бебетата спират да плачат, когато чуят гласа на родителите си да се приближава. Те са научили, че този звук означава, че идва загрижеността и се успокояват.

До девет месеца те вдигат ръце във въздуха, защото са научили, че това води до това родителя да ги вземе. Що се отнася до съня, ако децата свързват заспиването с това, че са нахранени, държани на ръце, люлеене или с някой, който лежи точно до тях, те започват да разчитат на тези преживявания, за да заспят.

Така че, посред нощ, когато се събудят поради естествени колебания в цикъла на съня, те се нуждаят от родителската подкрепа, с която са свикнали, за да заспят отново. Промяната на тези асоциации означава преминаване през период на дискомфорт, който детето да изпита за да разбере, че може да оцелее, ако не бъде люлеене или хранено, и че може да заспи само.

Към началото