Новогодишни традиции

Новогодишни традиции за правилното начало на новата годината

Почерпете вдъхновение от тези новогодишни традиции от цял ​​свят и прекарайте най-добрата (и най-щастливата) нова година!

Новогодишни традиции за началото на 2023 г

В края на всяка година сменяме календарите си, вземаме решения, планираме забавни идеи за новогодишно парти и разсъждаваме върху предходните 52 седмици. Културите по целия свят имат различни новогодишни традиции, които им помагат да започнат следващата година правилно – и можете да се обзаложите, че можете да ги празнувате в собствения си дом. За допълнителен късмет през 2023 г. опитайте тези уникални (и щастливи) новогодишни традиции.

Чупете чинии

Във всяко домакинство има някои съдове, чинии и чаши, които, макар и напълно приемливи, по някакъв начин никога не се използват. Хората в Дания знаят как да ги използват добре. Традицията гласи, че трябва – с обич! – да ги разбиете по вратите на домовете на приятелите си, за да прогоните лошите духове и да приветствате по-щастливи вибрации в хаоса. Ако искате да започнете Новата година с нещо нетрадиционно, опитайте и вие този обичай.

Хвърлете вода върху приятелите си

Не забравяйте да носите банския си костюм, ако посрещате Нова година в Тайланд. Не говорим за 31 декември, когато фестивалите на фенерите осеят страната, а по-скоро за фестивала Сонгкран от 13 до 15 април за тайландската Нова година. Традицията е напоена с добра воля: актът на изливане на вода върху някого се възприема като знак на уважение и добри пожелания за следващата година и символизира отмиването на лошия късмет. Ако не искате да хвърляте вода върху приятелите си, винаги можете да играете новогодишни игри вместо това.

Изхвърляне на мебели през прозореца за новата година

Дръжте очите си нагоре, ако обикаляте Южна Африка за новогодишната нощ. Не са конфети, които падат от небето, а мебели, които катапултират на земята. Въпреки че това не е широко възприета практика в цялата страна. Някои райони вярват, че физическият акт на хвърляне на неизползвани стоки от прозорец изпраща сигнал до Вселената, че сте се освободили от минали оплаквания и имате надежда за бъдещето. Не забравяйте да разгледате тези забавни новогодишни мемета, за да се посмеете добре.

Мачкане на нарове

Това се чувства празнично, но цапащо. В Турция местните мачкат нарове по вратите си за Нова година. Поверието гласи, че късметът Ви през следващата нова година е правопропорционален на броя на семената, които излитат от плода при удар. Така че вложете малко агресия зад това хвърляне!

Към началото