Мокетен килим у дома

Мокетен килим у дома

Можем ли да използваме мокетен килим вместо килим у дома?

Мокетен килим у дома

Всяка година мокетеният килим набира все по-голяма популярност при декорирането на помещения. Използването на мокетен килим вместо килим в спалнята ще създаде допълнителен комфорт. Като най-добре е да изберете продукт с къса или средна купчина. А за д детската стая се препоръчва да се използва, само ако детето не рисува на пода – в противен случай скоро ще трябва да се направят нови ремонти. 

Преди да поставите мокетен килим в стаята, трябва предварително да се подготвите за ежедневната грижа за него. Мокетеният килим е необходимо е да се почиства с прахосмукачка доста често, тъй като боклучета и прах се задържат между влакънцата, както и мокро почистване на пода веднъж седмично. При липса на такава обработка и грижа килимът може да се превърне в място за натрупване не само на мръсотия, но и на насекоми – молци и кърлежи. 

Мокетен килим или килим?

 Мокетен килим у дома. Една от най-важните цели на всяко подово покритие е да поддържа топлината. Покетените килими или килимите имат отлични топлоизолационни характеристики. 

Когато избирате, трябва да обърнете внимание на условията на помещението и желанията на потребителите.Покриването на цялата подова площ с мокетен килим ще осигури максимална топлоизолация в стаята. Килимът, като правило, е по-дебел и купчината му е по-голяма – това ви позволява да покриете проблемните зони, като същевременно запазите оригиналното покритие; малък килим може да се смени с по-голям без пълен ремонт на пода. За да може избраният от Вас мокетен килим да Ви радва с дълъг експлоатационен живот и да не загуби външния си вид, стаята трябва да бъде много добре вентилирана. Защото, когато влагата се натрупа в мокетения килим, материалите ще започнат да се развалят, като по този начин ще загубят своите топлоизолационни свойства. 

И сега, следва въпросът – какво е по-евтино – мокетеният килим или традиционният такъв.

Всъщност в асортимента на съвременните магазини има най-различни опции като цена за квадратен метър. 

Към началото