Минуси на плъзгащите се интериорни врати

Минуси на плъзгащите се интериорни врати

Минуси на плъзгащите се интериорни врати. Поради по-ниската си степен на плътност не са подходящи за монтаж като входни врати, входни врати или между помещения. Където трябва да се поддържат температурни разлики.

Плъзгащите се интериорни врати имат по-слаба шумоизолация. Не се препоръчват за монтаж в бани, тоалетни или на места, които трябва да бъдат шумоизолирани.

Минуси на плъзгащите се интериорни врати

Те са по-малко удобни за монтаж в помещения, които трябва да се заключват, тъй като в тях не може да се постави стандартна брава. Цената на отварящите системи за такива врати е по-висока.

Когато купувате елементи поотделно, трябва да запомните. Направляващата трябва да бъде повече от два пъти по-дълга от ширината на отвора и да съответства на теглото на крилото на вратата. Специални касети за монтиране на врати, които са скрити в стената, трябва да бъдат избрани в зависимост от вида на стената: някои са подходящи за стени от гипс картон, други за тухлени стени.

Добре е да имате в предвид някои неща

Неизползвана стена. На мястото, където след отваряне ще се намира вратата, отдалечавайки се по стената, не можете да поставите мебели или да окачите рафтове и декоративни елементи. Участъкът от стената, към който ще се премести крилото на вратата, трябва да бъде свободен от електрически контакти и ключове. Стена, която има „джоб“ вътре, не може да се използва по същия начин като другите стени. Ако не е удебелена, в нея не трябва да се набиват дюбели за окачване на картини или кутии за електрически ключове.

Ако сами направим „джоб“ за плъзгащата се интериорна врата, тогава трябва да се погрижим за възможността за почистването му. Проблемно е да се премахне прахът в него дори с помощта на специални дюзи за прахосмукачка. За да може да се направи една от оформящите го стени е необходимо тя да бъде подвижна.

Към началото