факти за ползите от кростренажора

Малко известни факти за ползите от кростренажора

Малко известни факти за ползите от кростренажора. Кростренажорът ви прави щастливи и по-малко стресирани благодарение на освобождаването на ендорфини и серотонин!

Малко известни факти за ползите от кростренажора

Спортът, физическата активност и упражненията имат реални положителни ефекти върху мозъка и психологията ви! Спортуването и упражненията ви позволяват да се чувствате добре и да облекчавате стреса! Тези ползи за вашето настроение и благополучие се обясняват с освобождаването на хормони, наречени хормони на щастието, ендорфини и серотонин. Наистина, тези хормони ни осигуряват усещане за благополучие, което понякога може да бъде много силно и дори близко до еуфория, когато тренираме дълго време, например за един или два часа, и след това го наричат ​​„върхът на бегача“. Имат и антистрес и антидепресивно действие. Ето защо често се казва, че спортът е най-доброто лекарство!

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ: Кростренажорът е ефективен при отказване от тютюнопушенето? Отделянето на ендорфини по време на продължително усилие намалява симптомите на липса и следователно може да ви помогне да спрете да пушите.

Крос тренажорът е полезен за вашите стави

Кростренажорът често се сравнява с бягането, но едно от основните му е, че не причинява никакъв шок в ставите, за разлика от бягането. Това е упражнение без въздействие. Елиптичните движения са плавни и елиптичният велосипед често се препоръчва след нараняване за превъзпитание.

Крос тренажорът е добър за укрепване на мускулите на гърба, но ако вече имате проблеми с гърба, трябва да внимавате, тъй като ротацията на ръцете и раменете може да е противопоказана. Говорете с Вашия лекар предварително, ако искате да използвате кростренажор срещу проблеми с гърба или за рехабилитация.

Кростренажорът може да намали лошия холестерол

Холестеролът, противно на общоприетото мнение, не е лош; дори е от съществено значение за правилното функциониране на тялото ви! Въпреки това, излишъкът от холестерол може да бъде вреден за здравето и да увеличи риска от сърдечно-съдови заболявания. Добрият холестерол може да се различи от лошия холестерол и това, което трябва да знаете е, че спортът насърчава добрия холестерол и понижава лошия холестерол.

Научните изследвания показват положителния ефект на спорта и упражненията върху нивата на холестерола. На хората с проблеми с холестерола силно се препоръчва да спортуват редовно и да спортуват!

Към началото