Качественият матрак

Качественият матрак – най-важното нещо в една спалня

Качественият матрак – най-важното нещо в една спалня. Колко е важен матракът за спокойния сън? Несъмнено матракът играе основна роля за спокойния и пълноценен сън. Изборът на този продукт е от голямо значение и трябва да го пренебрегваме. Важно е матракът да пасва на индивидуалните ви изисквания и предпочитания. На първо място трябва да изберете точния размер на матрака, като той трябва да бъде еднакъв с този на леглото. В случай че, разполагате с подматрачна рамка, трябва да закупите двулицев матрак.

качествен матрак

Качественият матрак – най-важното нещо в една спалня

Двулицевите матраци са по-добрия избор, защото може да се обръщат периодично и да се използват и от двете страни. Друго предимство е, че те имат избор на твърдост, която може да съобразите с вашите индивидуални предпочитания. В наши дни може да срещнете изобилие от матраци, изработени от различни материали – покет пружини, мемори пяна, латекс или високоеластична пяна, а е вероятно да срещнете и комбинация от всички изброени.

Как да разберем кой матрак е качествен?

Едно от първите неща, на които трябва да обърнем внимание при избора на матрак е неговата гаранция. Колкото по-висока е тя, толкова по-качествен и луксозен е матракът. Високата гаранция е характерна за двулицевите матраци и започва от 8 години до безсрочна такава. Максималната гаранция на еднолицев матрак е 6 години и се предлага от матраци Mattro – еднолицев матрак Memo Green. Безсрочна гаранция предлага само един производител, който е известен с луксозните си продукти, на които не можем да открием аналог – италианския бранд – матраци Magniflex. Друга характеристика за луксозен матрак е неговата височина. Матраци Matrro, Ted и

матрак

Магнифлекс предлагат в каталозите си модели с височина достигаща до 35 см. Разбира се и не на последно място, качествения матрак се отличава и с материалите, които са вложени в него. Матрак Avangard на матраци Mattro е един от тези модели. Той е непружинен с височина 28 см и гаранция от 25 години. Отличителна черта при него е изборът не твърдост, която може да избирате посредством разместване на слоевете. Матрак Diamond е следващия луксозен модел, заемащ място в колекцията на матраци Mattro. Той впечатлява с 30 см височина, висококачествени материали и луксозен калъф с текстил Diamond.

При него може да избирате между три твърдости – спрямо вашите индивидуални изисквания. Тук няма как да не споменем и лидерите в изработката на качествени и луксозни матраци, а именно – матраци Магнифлекс. В портфолиото на италианския бранд може да откриете само непружинни модели. Матрак Armonia Dual e един от най-популярните модели на производителя. Както подсказва и името, матракът е с революционната Dual Core технология, благодарение на която може да обръщате слоевете и да изберете желаната от вас твърдост. Dual Core технологията е характерна само за моделите на Магнифлекс.

Защо да заложим на качествен матрак?

Удобният и качествен матрак е ключът към спокойния и здравословен сън и не трябва да правим компромис с това. Независимо дали ще изберете еднолицев или двулицев матрак, той трябва да бъде съобразен с вашите индивидуални предпочитания. Ако се затруднявате с избора, консултантите в онлайн магазините и в шоурумите ще ви съдействат и ще ви предложат подходящия за вас модел. Подарете си релаксираща почивка и пълноценен сън с правилния матрак!

Към началото