Как да отгледаме най-добрите увивни рози?

Как да отгледаме най-добрите увивни рози?

Как да отгледаме най-добрите увивни рози? Инструкции за засаждане на увивни рози. Кога да засадите увивните рози. Засаждането на голи корени трябва да се извърши в края на зимата или началото на пролетта, като се даде достатъчно време на корените да се утвърдят преди горещото лятно време. 

Как да отгледаме най-добрите увивни рози?

Къде да засадите увивна роза: Увивните рози ще растат и цъфтят най-добре на място с пълно слънце, въпреки че ще понасят лека сянка. Местоположение с източно изложение е най-доброто за защита на листата от горещото следобедно слънце. Уверете се, че зрелият размер и височина на растението са подходящи за местоположението. Повечето разновидности ще изискват опора на конструкция, независимо дали е беседка, ограда, пергола или стена. Въпреки това, ако целта е катерливата роза да покрие стена, препоръчително е да използвате пергола, поставена на няколко сантиметра от стената, за да осигурите добра циркулация на въздуха. 

Как да засадите увивна роза

Изкопайте вашата дупка за засаждане достатъчно широка и дълбока, за да побере корените на растението, когато се разпространи. Разхлабете почвата на дъното на дупката, за да позволите на корените лесно да растат по-дълбоко. Центрирайте растението в дупката с клони, насочени леко към структурата за катерене. Съединението за присаждане трябва да е точно под нивото на почвата. Напълнете дупката и леко уплътнете почвата. Поливайте добре след засаждане. 

Почва: Увивните рози предпочитат леко кисели, добре дренирани почви. 

Други: Увивните рози изискват здрава конструкция, към която могат да бъдат закрепени, тъй като нямат пипала, за да се закрепят, и не се връзват. Завържете ръчно клоните към конструкцията с разтегливи крепежни елементи, така че растящите бастуни да не се повредят. 

Към началото