Как да извлечете максимума от рекламните ви материали

Как да извлечете максимума от рекламните ви материали?

Как да извлечете максимума от рекламните ви материали?

Как да извлечете максимума от рекламните ви материали? Независимо дали организирате събитие за лансиране на нов продукт, участвате на изложение с фирми от бранша, или пък сте спонсор на голяма конференция, осигуряването на рекламни материали се е превърнало в неписано правило.

Отдавна отмина времето, в което купчина флаери и химикалки с брандирано лого бяха достатъчни, за да впечатлят присъстващите на подобни събития. Днес компаниите все повече обръщат внимание на промоционалните си материали, тъй като осъзнават тяхната важност за увеличаване разпознаваемостта на бранда и достигане до нова аудитория.  Ако и вие се чудите как да извлечете максимална ползва от рекламните материали, които разпространявате по различни събития, то вижте няколко полезни съвета:

На какви критерии трябва да отговарят рекламните ви подаръци?

Този подход ви предоставя ефективен от гледна точка на разходите начин да маркетирате своите продукти или услуги и да запознаете присъстващите с вашия бранд, увеличавайки възможността в даден етап те да се превърнат в клиенти. Както обаче споменахме не всеки рекламен материал с лого може да свърши тази задача. Едно от важните изисквания е това за рентабилност. Т.е. продуктът, който ще използвате за реклама, трябва да бъде относително лесен за произвеждане в по-големи количества, както и да позволява брандиране на вашето лого, слоган или друго важно послание.

Ето и какви са другите критерии, които е добре да вземете предвид:

Създайте наистина запомнящи се рекламни материали

Какво вече стана дума, химикалите и тениските са се превърнали в типични рекламни материали, които няма да изненадат никого. Ако наистина искате да се отличите и да извлечете максимални ползи от тази инвестиция, бъдете креативни и изберете нещо по-нестандартно, което присъстващите ще искат да имат и използват.

Привлечете погледите към вашия бранд

Смисълът да раздавате промоционални материали на различни събития е именно да подобрите разпознаваемостта на марката ви сред присъстващите. Дори да не може да осигурите подаръци за всички присъстващи, когато една част от тях се разхождат с торбички с вашето лого, то тези хора се превръщат в ходещи рекламни билбордове. Подобен тип промотиране може да окаже положително влияние и върху привличане на повече запитвания и потенциални клиенти.

Затова е задължително да брандирате подаръчните торбички с логото и цветовете на вашия бранд. Ако ви предстои да покажете своя бранд на подобен тип събитие, добра идея е да потърсите опции за печат на рекламни найлонови торбички. В случай, че имате нужда от доверен партньор, който да изработи вашите торбички или пликове, доверете се на производство на найлонови торбички от RobifirPlast. Компанията има дългогодишен опит в сферата и предлага богато разнообразие от торбички и пликове с размери по желание на клиента.

Не пропускайте функционалността

Освен да търсите нестандартен подход, не забравяйте да заложите на практичност и функционалност. Все пак, вашата цел е участниците на събитието да харесат рекламните ви материали и да искат да разкажат на приятелите си за тях. Един от начините това да се случи е като изберете продукти, които ще бъдат функционални и ще им влязат в употреба. Например, ако сте на конференция, посветена на туризма и предлагате приложение, в което хората могат да открият изгодни почивки, добри промоционални материали могат да бъдат брандирани адаптери за контакт, за да им бъдат под ръка при всяко пътуване в чужбина.

Добрите рекламни продукти са визуално привлекателни и достойни за споделяне

Не на последно място, когато избирате какви да бъдат вашите рекламни продукти, замислете се дали те имат привлекателен дизайн и дали бихте ги споделили с всичките си приятели в социалните мрежи. Ако отговорът е “не”, то върнете се от начало и преосмислете цялостната концепция. Гарантираме ви, че след като веднъж създадете рекламните материали, които отговарят на тези критерии, резултатите и ползите за вашия бизнес няма да закъснеят.

Към началото