КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПОДХОДЯЩАТА КУХНЕНСКА МИВКА

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПОДХОДЯЩАТА КУХНЕНСКА МИВКА?

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПОДХОДЯЩАТА КУХНЕНСКА МИВКА?

Днес да изберем подходяща мивка е особено трудно. КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПОДХОДЯЩАТА КУХНЕНСКА МИВКА? Трябва да мислим за размера, за материала и за дизайна в зависимост от дизайна на кухнята. Има много видове, за които трябва да се информираме и преценим кой от тях ще подхожда повече на нашата кухня. 

Съвременните кухненски мивки се правят от гранит, алпака, полимермрамор, различни съединения, има мивки от инокс (неръждаема стомана) и други модели.

Мивките от композитни материал стават все по-актуални.

Тези кухненски мивки могат да се направят от гранит или полимермрамор. Това е комбинацията на мраморно брашно или кварц със смола. Тази комбинация варира в зависимост от производителя и суровината, който се използва за нея. Мивките Полимермрамор са изключително устойчиви на петна, Гранитните пък на надраскване, което ги превръща в една изключително предпочитана алтернатива. Като допълнително предимство на композитните мивки трябва да се посочи и факта, че те се предлагат в разнообразие от цветове и имат класически вид, който винаги ще изглежда стилно във вашата кухня.

Мивки от керамична глина.

Този вид се изработват с помощта на керамична глина, която се оформя до достигане на желания продукт. Мивките от този материал трябва да съхнат на висока температура в продължение на 40 часа. След това се нанася порцеланов емайл и тогава полуготовия материал  се поставя в пещ с много висока температура, за около 20 часа. В този процес двата материала се сливат, като тяхната сила значително се засилва. Този вид мивки са скъпи, но въпреки това се  предлагат в голямо разнообразие от стилове и инсталации.

Като форма мивките може да са правоъгълни, овални, кръгли и квадратни и се правят все по-често като кухненски мивки за вграждане в кухненската инсталация. Има и много модели, които са изработени с плот като част от структурата. Плотът е релефен, с улеи за оттичане на водата и за да не се хлъзгат съдовете, когато се поставени върху него.

Кухненска мивка може да изберете предварително, когато правите проекта за новата си кухня. Тоест можете да решите каква ще е мивката ви на базата потребностите в кухнята. Колкото повече работа имате около мивката, толкова по-голяма и удобна трябва да е тя.

Когато обаче искате да смените сегашната мивка с нова такава, може да се наложат и повече ремонтни дейности отколкото самия монтаж. В такива случаи можете да се консултирате със специалист, за да изберете истинско практично решение.

В по-големи кухненски пространства може да поставите мивка с две корита; с едно корито и допълнително по-малко такова. Има модели с различни практични допълнения, които правят работата в кухнята по-оптимизирана и по-лека за домакинството.

В повечето случаи изборът е субективен, но това не значи, че не трябва да бъде направен информирано. Разгледайте възможно повече модели, вижте снимки как стоят в кухненското пространство, вижте цените, прочетете описанията и чак тогава започнете да мислите за окончателно решение.

Помислете също така и за дизайна на секцията за измиване на съдове. В зависимост от начина на монтаж мивките се делят на два типа за вграждане и бордови.

Бордовите покриват изцяло шкафа, а другите се вграждат в самия шкаф. Всеки модел си има различни варианти, с или без отвор за батерия, разположение на сифона и други.

Съобразявайте винаги дизайна на мивката с кухнята. Мивката е важна част от кухнята тя трябва да е много функционална и удобна. За някои домакинства удобната мивка трябва да е с две или повече отделения с различна големи.  Двете отделения позволяват да се извършват отделни задачи, те могат да са с различни размери. Когато са две отделения в едното може да миете, а в другото да приготвяте храна. 

Мивките за вграждане се налагат все повече в кухненското обзавеждане създавайки неутрален естетически завършек. Независимо от мивките с две корита, мивките за вграждане предлагат много и различни комбинации, за да се адаптират към вкуса и нуждите на едно домакинство.

Към началото