Как да изберем домашен кростренажор

Как да изберем домашен кростренажор

Как да изберем домашен тренировъчен уред – крос тренажор

Най-евтините от кростренажорите  са велоергометри с натоварване в раменния пояс. Можете да намерите такъв за много добра и практична цена, но няма да можете да работите правилно върху него: натоварването ще бъде минимално.

Как да изберем домашен кростренажор

По -добре да си купите магнитен крос тренажор – велоергометър. Те струват определено повече пари, но осигуряват нормални и добри  кардио тренировки.

Много модели имат сензори за пулс на кормилото, в същото време е редно да се каже, че показанията са много неточни, така че не приемайте наличието на тази функция твърде насериозно, т. к. не можете да разчитате на точността й.

Как да изберем домашен кростренажор. Ако искате да тренирате въз основа на сърдечната честота, за да изберете правилно натоварването и да знаете колко калории сте изгорили, изберете модели с електромагнитна система. Можете да свържете гръден кардио колан към тях, който точно показва пулса. Освен това те имат различни програми за обучение. Ще се ориентирате правилно по цената.

За тези, които искат да тренират наистина интензивно и да изпомпват не само краката, но и ръцете си, тренажорът AirBike за съпротивление на въздуха е подходящ. На него Вие ще движите педалите и ще движите ръчките, така че да работи почти цялото тяло. Колкото по -трудно се движите, толкова повече плъзгане създава моторът. Моделът работи автономно. От минусите, той прави много шум и това следва да се има предвид.

Независимо от модела на кростренажора, обърнете внимание на възможността за регулиране на седалката не само на височина, но и на разстояние от волана.

Ако тази функция не е налична, проверете дали седите удобно преди покупката на Вашия крос тренажор.

Всички устройства са гарантирани от производителя. Крос тренацорите са надеждни уреди и имат сертификати за качество и безопасност.

Кростренажори – какви видове биват

Елиптичният крос-тренажор е един от най -популярните кростренажори или кардио уреди за домашна фитнес зала и това си има основателна причина. 

Към началото