Какъв килим за детската стая да изберете

Какъв килим за детската стая да изберете според материала и състава

Какъв килим за детската стая да изберете? На пода едно малко чудо прекарва много време през първите години от живота си. Бебето започва да се преобръща, да играе на килима с играчки и активно да се движи. Директният контакт с настилката трябва да бъде приятен и безопасен.

Какъв килим за детската стая да изберете?

Родителите избират килим за дете според основните критерии:

  • природосъобразен;
  • с приятен и мек косъм;
  • устойчива на износване;
  • практическа грижа.

Основното правило за родителите е само хипоалергичен килим за деца. Подът е основното място за дневни дейности. Детето играе, преобръща се, ходи, хвърля играчки само на пода. Обича пространството и приятната среда. И за това е подовата настилка.

Килимите за детска стая не се правят от специални материали. И не очаквайте нищо специално от продукта. Производителите произвеждат килими от синтетични и естествени влакна. Но съставът изключва наличието на химикали, опасни импрегнации или други примеси. Всеки нежелан компонент може да причини алергии, обриви или други раздразнения. Ето защо, когато избирате килими, е необходимо да проучите състава, да проверите сертификатите за качество и да се уверите, че продуктът е хипоалергичен.

Когато решавате кой килим да купите за детска стая, дайте предпочитание на следния състав и материали:

естествен – вълна, памук ще бъде отличен вариант за килими в детската стая. Плетена или памучна основа гарантира издръжливостта на продуктите, а липсата на синтетика е важен аргумент. Но тази категория има своите недостатъци. Ако детето страда от алергии, изключете вълнения килим в детската стая. Лекарите не препоръчват използването на вълна като част от аксесоари, което изостря заболяването. Естественият състав е по-малко устойчив на износване, изисква грижи и в процеса на развитие бебето активно оставя „следи“ от творчеството си;

синтетичен – безопасен и хипоалергенен килим за детската стая. В съвременното производство се използват екологично чисти материали от изкуствен произход. Продукти, устойчиви на износване, лесни за почистване, приятни на тактилни усещания. Съставът може да бъде полиестер, полипропилен, акрил.

Висококачественият килим на пода за дете е покритие, от което то ще получи необходимата мекота и ще подхожда на родителите му по отношение на експлоатационните свойства.

Към началото