Какво представлява изграждането на връзки

Какво представлява изграждането на връзки и защо има значение за Вашия сайт

Какво представлява изграждането на връзки. Ако изграждането на връзки все още не е във вашата SEO стратегия, време е да промените това. Печеленето на авторитетни, подходящи обратни връзки е един от най-добрите начини да подобрите класирането на ключовите си думи и да стимулирате органичен трафик.

Ако сте чували за линк билдинг, но не знаете много за него, не сте сами. Изграждането на връзки се промени значително през годините и има различни методи, които компаниите могат да използват за придобиване на обратни връзки. В тази публикация ще разгледаме какво трябва да знаете за изграждането на връзки и ще подчертаем най-често използваните тактики в индустрията.

Какво представлява изграждането на връзки

Просто казано, изграждането на връзки е процес на придобиване на обратни връзки от уебсайтове на трети страни към вашия собствен с цел увеличаване на присъствието на вашия домейн в страниците с резултати от търсачките (SERP).

Търсачките използват сложни алгоритми, които непрекъснато се актуализират, за да предоставят на своите потребители най-добрите резултати от търсенето. Докато системата за класиране на Google се определя от много различни фактори, препратките винаги са били едни от най-въздействащите. В очите на Google връзките действат като „вот на доверие“ от сайт А към сайт Б. Колкото повече обратни връзки имате, толкова по-вероятно е Google да види вашия сайт като надежден източник на информация.

Защо има значение за Вашия сайт

Като индустрия, SEO непрекъснато се развива и се адаптира към актуализациите на алгоритмите. Но последните казуси продължават да показват силна връзка между връзките и класирането в търсенето. Проучване с данни от 2020 г., установи, че страниците с повече препратки са склонни да се класират по-високо от страниците с по-малко препратки. В допълнение, проучването установи, че броят на уникалните препращащи домейни оказва значително влияние върху класирането. Това показва, че разнообразието от сайтове, свързващи обратно към вас, е може би по-ценно от самия брой препратки. Тъй като има намаляваща стойност за печелене на множество връзки от един и същи домейн.

SEO общността като цяло е съгласна, че връзките продължават да бъдат също толкова важни, както винаги. Доклад изследващ 1500+ професионалисти в областта на SEO, установи, че „качеството на свързване на сайтове и страници“ е един от най-важните фактори за системата за класиране на Google. На второ място след уместността на съдържанието на страницата.

Подобряването на класирането в SERP е основната цел на изграждането на връзки. Но ангажирането в този процес може също да помогне за увеличаване на дигиталната ви ефективност по други начини. Едно от най-забележителните предимства е увеличеният трафик.

Защо има значение линк билдинга

В крайна сметка подобреното класиране ще Ви помогне да генерирате повече органичен трафик към вашия сайт. В допълнение, изграждането на връзки към много посещавани уебсайтове може да доведе до значителен трафик. На препоръчани потребители от посетители, които иначе не биха намерили вашата страница. Изграждането на връзки също може да бъде полезно за изграждане на връзки с уебсайтове на индустрията и увеличаване на разпознаването на марката.

Към началото