Какво отличава добрата храна за котки?

Какво отличава добрата храна за котки?

Какво отличава добрата храна за котки?

Какво отличава добрата храна за котки? Чудили ли сте се какво я отличава? В тази статия ще научите как да разпознаете висококачествената котешка храна и как да осигурите на любимеца си всички необходими хранителни вещества за дълъг и безгрижен живот. Като любящ собственик на котка, вие вероятно се чудите дали котката ви харесва храната, която сте купили, и дали тя обича да я похапва?

В крайна сметка някои котки са истински гурме критици. Но какво да кажем за хранителните вещества? Котката ви получава ли всичко, от което се нуждае, или може би не получава някои неща? Разбира се, ние разпознаваме предупредителните сигнали, когато козината не блести на слънце както обикновено или котката е твърде слаба или твърде дебела.

Чисти хищници

Хората и кучетата са всеядни. За разлика от тях, котките са чисти хищници. Това означава, че те са хищници по необходимост. Техните зъби и целият им организъм са предназначени за оползотворяване на месото и не могат да се справят толкова много със зърното и зеленчуците, колкото всеядните. Следователно няма вегетариански или вегански котки. Тъй като котките естествено се хранят предимно с цяла плячка, техните организми трудно могат да произвеждат аминокиселини и витамини сами поради еволюцията.

Добрата храна за котки

Протеините от животински произход в смисъла на аминокиселини са най-важният източник на енергия за котките. Нужда от сурови протеини е изключително висока. По-специално, висококачествената котешка храна се характеризира в това отношение с метионин, аргинин и цистин.

Съотношението на таурина също е от съществено значение, тъй като той е необходим за метаболизма, очите, сърцето и нервната система и не може да бъде произведен сам.

Освен добавянето на витамини, което е важно за всяка форма на живот, трябва да се обърне внимание и на количеството и микроелементите. Тук калцият и фосфорът в съотношение 1,2:1 са важни за здравия растеж на костите. Освен това тялото се нуждае от желязо, цинк и селен, за да избегне симптомите на дефицит.

Добрата храна за котки В тази статия ще научите как да разпознаете висококачествената котешка храна и как да осигурите на любимеца си всички необходими хранителни вещества за дълъг и безгрижен живот.
Чисти хищници  Хората и кучетата са всеядни. За разлика от тях, котките са чисти хищници. Това означава, че те са хищници по необходимост.
Добрата храна за котки  Протеините от животински произход в смисъла на аминокиселини са най-важният източник на енергия за котките. Нужда от сурови протеини е изключително висока.
Към началото