отслабването

И още 5 съвета за отслабването, основаващи се на доказателства

1. Вземете добавка с глюкоманан

За отслабването, в няколко проучвания влакното, наречено глюкоманан, е свързано със загуба на тегло. Този тип фибри абсорбират водата и седят в червата ви известно време, което ви кара да се чувствате по-сити и ви помага да ядете по-малко калории. Проучванията показват, че хората, които се хранят с глюкоманан, губят малко повече тегло от тези, които не го правят.

2. Калории

Контролът на порциите – просто ядете по-малко – или преброяването на калории може да бъде много полезно по очевидни причини. Някои проучвания показват, че воденето на хранителен дневник или правенето на снимки на вашата храна може да ви помогне да отслабнете. Всичко, което повишава информираността ви за това, което ядете, вероятно ще бъде от полза.

3. Поддържайте запаси от здравословна храна наоколо, в случай че огладнеете

Поддържането на здравословна храна наблизо може да ви помогне да не ядете нещо вредно или високо калорично, ако станете прекалено гладни. Леките преносими и лесни за приготвяне закуски включват цели плодове, ядки, бейби  моркови, кисело мляко и твърдо сварени яйца.

4. Правете аеробни упражнения

Правенето на аеробни упражнения (кардио) е отличен начин за изгаряне на калории и подобряване на вашето физическо и психическо здраве. Изглежда, че е особено ефективен за загуба на мазнини по корема и за отслабването, нездравословни мазнини, които са склонни да се натрупват около вашите органи и да причиняват метаболитни заболявания.

5. Вдигнете тежести

Един от най-лошите странични ефекти на диетата е, че има тенденция да причинява загуба на мускули и забавяне на метаболизма, често наричан режим на глада. Най-добрият начин да предотвратите това е да направите някакво упражнение за съпротива като вдигане на тежести. Проучванията показват, че вдигането на тежести може да помогне да поддържате метаболизма си висок и да предотвратите загубата на ценна мускулна маса. Разбира се, важно е не само да губите мазнини – вие също искате да изградите мускули,нали.

Към началото