изпомпване на септични ями

Изпомпване на септични ями

Какво всъщност се случва по време на изпомпване на септични ями

Всички хора, чийто дом има септична яма, знаят че трябва да я изпомпват редовно. И все пак малко хора всъщност знаят какво се случва по време на помпа за септична яма. Първо и най-важното, запомнете това: изпомпването на септична яма не е проект „направи си сам“! Изпомпването на вашия септичен резервоар изисква наемането на доверена компания за септични услуги, която да свърши работата вместо вас. Тук ще научите основите на това, което се случва по време на септична помпа, за да можете да разберете по-добре задачата и защо трябва да запомните да я планирате рутинно.

Подготовка на септичната система за изпомпване

Вашият септичен резервоар е подземен контейнер за всички отпадъци, които напускат домовете ви през тръби в баните, кухнята и пералното помещение. Може би само да знаете какво съдържа вашият септичен резервоар ще бъде достатъчно насърчение, за да запомните да го изпомпвате редовно! По време на изпомпване на септична яма, компания за септични услуги ще дойде във вашия имот и ще намери капака на вашата септична яма. Те разполагат със специализираното оборудване, необходимо за намиране на резервоара ви, ако не знаете къде се намира. След като бъде намерен, капакът ще бъде отворен и вакуумна помпа ще бъде поставена надолу в резервоара. Вакуумът ще изсмуче литрите течна утайка и отпадъци от резервоара ви.

Почистването на септичната яма

Процесът на изпомпване на септична яма ще отнеме между 15 минути и час. Всичко е в зависимост от размера на вашия резервоар и колко време е минало, откакто е бил изпомпан. След като резервоарът се изпразни, ще се използват специализирани инструменти за почистване и маркуч за почистване на изходните филтри за отпадъчни води. Тези филтри са това, което свързва резервоара ви към дренажното поле и те са необходимите компоненти, които предпазват твърдите отпадъци от навлизане в канализационното поле. След процеса капакът на резервоара ви ще бъде сменен. И вакуумният камион ще напусне имота ви, за да изхвърли правилно съдържанието на резервоара на неопасно, одобрено от държавата място.

Както можете да видите, това не е проект „направи си сам“! Въпреки че това е прост проект. Той е такъв  само за професионалистите, които ще го изпълнят. Изпомпване на септични ями

Статята е подготвена по материали на блога на сайта за ВИК Vodonoska.com

Към началото