Използването на хиалуронова киселина в козметиката

Използването на хиалуронова киселина в козметиката

Използването на хиалуронова киселина в козметиката. Всяка година популярността на хиалуроновата киселина нараства, тя се използва във формулировките на различни козметични продукти – кремове, лосиони, маски, серуми, червила и други продукти за грижа за кожата.

Използването на хиалуронова киселина в козметиката

Съществува погрешно схващане, че този метод за използване на хиалуронова киселина е неефективен, т. к. диаметърът на нейната молекула е многократно по-голям от разстоянието между молекулите на кожата. Изследванията обаче показват друго.

Хиалуроновата киселина, която е на повърхността на кожата за дълго време, навлиза както в горните й слоеве, така и в дермата, като дава необходимата влага на клетките, като по този начин ги овлажнява и така предотвратява преждевременното стареене. Затова, за да овлажните горните слоеве на кожата, достатъчно е да се намира веществото на повърхността.

За по-дълбоко проникване в слоевете на кожата, козметиката използва фрагментирана молекула хиалуронова киселина.

Но не забравяйте, когато използвате продукти, съдържащи хиалуронова киселина, че в състава на козметиката хиалуроновата киселина е отговорна само за овлажняващия ефект. Усещането за свежест на кожата, отпочиналото лице, ружа, защитата от външни неблагоприятни фактори на околната среда – този резултат ще даде продуктът при ежедневна употреба. Добавете тук правилното хранене, правилния сън, разходките на чист въздух – и резултатът няма да закъснее.

За по-дълбока хидратация, за изглаждане на бръчки или промяна на формата на скулите, устните и други части на лицето се използват инжекции и различни хардуерни техники с хиалуронова киселина.

Използването на хиалуронова киселина в козметологията и дерматологията

Хиалуроновата киселина придоби огромна популярност в козметологията, тъй като нито един козметичен продукт няма да реши проблема с насищането на кожата по същия начин, както козметичните процедури с хиалуронова киселина. За по-ефективен и видим резултат в сравнение с използването на козметика се използват инжекции с хиалуронова киселина.

Нека поговорим по-подробно за метода – инжекции с хиалуронова киселина.

Инжекциите с хиалуронова киселина са един от най-безопасните и ефективни методи за подмладяване на кожата. С тяхна помощ стана възможно да се променят и коригират привидно необратими процеси, свързани с възрастта, като дълбоки и плитки бръчки и гънки, отпуснатост на кожата; стана възможно общото подмладяване, моделиране и добавяне на липсващия обем към отделни части на лицето, които се променят с възрастта. Ефектът от процедурите се забелязва веднага – кожата придобива равномерен тон, става еластична и тонизирана, бръчките се изглаждат.

Такива инжекционни процедури се превърнаха в отлична алтернатива на хирургическата интервенция. Процедурата отнема сравнително малко време, практически е безболезнена и не изисква време за възстановяване и рехабилитация. Инжекциите се инжектират директно в проблемната зона, запълвайки празнините и коригирайки несъвършенствата на кожата. Използването на инжекции с хиалуронова киселина е възможно както за кожата на лицето, така и за други части на тялото.

Не забравяйте, че за прилагането на тези процедури е необходима консултация с козметолог или дерматолог. Също така не забравяйте, че козметичните процедури с хиалуронова киселина имат дългосрочен, но не и доживотен ефект. Действието на хиалуроновата киселина може да продължи от 8 до 12 месеца. Освен това част от веществото се отделя от тялото, а другата част се абсорбира като естествен компонент.

Към началото