Избор на алуминиеви радиатори

Избор на алуминиеви радиатори

Избор на алуминиеви радиатори

Според метода на свързване към отоплителната мрежа алуминиевите радиатори се разделят на странични и долни типове свързване. Отново, ако се очаква подмяна на стари радиатори с нови, тогава трябва да закупите модели със същия метод на свързване като този, който се демонтира.

С какво са боядисани алуминиевите радиатори и по какъв начин често зависи  на практика тяхното „дълголетие“. Не забравяйте да се консултирате с продавача. Ако първата боя се нанесе чрез анафореза с предварителна обработка на продукта с оксиден филм, тогава устройството ще служи дълго време. Вторият слой трябва да се нанесе чрез електростатично пръскане, което придава на продукта красива представа и го предпазва от механични повреди.

Избор на алуминиеви радиатори. В техническите документи, с които се доставят алуминиеви радиатори, теглото е посочено за всеки раздел поотделно. Когато решавате колко от тях са необходими за определена площ от стаята, можете веднага да изчислите колко ще тежи конструкцията от едно парче и какви компоненти са необходими за нея.

Когато избирате алуминиеви радиатори за отопление на стая, трябва да се помни, че:

Секционните модели имат най-добрите показатели за качество.

Всички нагреватели, направени от този метал, се представят по-добре при автономни системи, отколкото при централизирано отопление.

Само чрез проверка на параметрите на системата с техническите показатели на продукта можете да сте сигурни, че алуминиевите радиатори ще работят ефективно и дълго време.

Какви са видовете алуминиеви радиатори и как се произвеждат

В процеса на производство на алуминиевите радиатори към алуминиевата стопилка се добавят специални силициеви добавки за постигане на якост. От получената маса се получават или отделни секции, или колектори. Нека разгледаме два основни метода за производство на тези нагревателни устройства. Това са методът на леене и методът на екструдиране.

Метод на отливане

Този метод предполага, че всички раздели се правят отделно. Те се изсипват от силимин (т.нар. Алуминий с добавка на силиций). Съдържанието на силициеви добавки не надвишава 12% – това е напълно достатъчно за здравина. Леенето се извършва при повишено налягане. В резултат на това можете да получите секции с най-различни форми. Те са в състояние да издържат от 6 до 16 атмосфери. За да може водата да преминава свободно през радиаторите, се правят разширени водни канали. И за да поддържа батерията здрава, стените й са направени достатъчно дебели.

Към началото