Защо не трябва да давате на кучета сурови кокали?

Защо не трябва да давате на кучета сурови кокали?

Защо не трябва да давате на кучета сурови кокали? Кои са най-безопасните синтетични кокали за кучета или дъвчащите продукти. Ако притежавате куче, вероятно сте наясно, че повечето кучета се нуждаят от постоянни действия, особено високоенергийните породи и кученца. Някои лакомства за кучета, синтетични кокали и дъвчащи продукти са специално предназначени да поддържат вашия домашен любимец умствено стимулиран, зает и челюстта му да упражнява. Тези кокали са особено полезни за кученца, на които им никнат зъбки, или за кучета, които често дъвчат.

Защо не трябва да давате на кучета сурови кокали?

Някои синтетични кокали и дъвки са по-подходящи за определени видове кучета. Например, породи с остри кучешки зъби, които са склонни към агресивно дъвчене, ще бъдат по-малко психически стимулирани от крехко естествено дъвчене и ще се възползват повече от дълготрайна, издръжлива синтетична кучешка кост. Друга голяма грешка, която собствениците на кучета допускат, е да дават на любимците си сурови кокали от тяхната кухня. За съжаление, това е много грешно, т.к. може да разболее вашето куче и дори да причини фатални резултати.

Фразата „хвърлете кокал на куче“ съществува с причина. В старите времена не беше необичайно за собствениците на домашни любимци да дават на кучетата си суров кокал от пилешко месо, пържола с костна кост или каквото и да било, което се готви в кухнята. Въпреки че това може да изглежда като удобно решение да държите кучето си заето и доволно, суровите кокали могат да бъдат опасни и нездравословни за кучетата.

Даването на сурови кокали на кучета е много вредно, независимо дали са сготвени или не. Суровите кокали могат да доведат до стомашно-чревни разстройства, повръщане, диария, ректално кървене, задушаване и дори смърт. Повечето ветеринари и специалисти по кучета са съгласни, че вместо да давате на вашия домашен любимец сурова кокал, е по-добре да изберете годна за консумация синтетична кокал или твърдо кучешко лакомство за дъвчене.

Какви кучешки кокали са безопасни за кучета

Като цяло, вие искате да получите сурови кости от реномиран месар, достатъчно големи, за да бъдат лесни за хващане и приблизително с размера на главата на вашето куче. Също така трябва да има издутини или бучки от двата края.

Суровите кокали се считат за „безопасна“ костна опция, но все пак има рискове. Вашето куче все още може да счупи зъб, да си среже венците или да получи треска от кост. Прекомерното дъвчене на кокал може да причини запек. Костта трябва да се охлади преди употреба и да се изхвърли след няколко часа.

Към началото