Екстрактори за домашно оборудване

Екстрактори за домашно оборудване

Екстрактори за домашно оборудване

Ако сте поръчали химическо чистене у дома, тогава трябва да знаете, че има техника, без помощта на която е невъзможно да се извърши висококачествено почистване:

Прахосмукачка с вертикална форма за химическо чистене на килими.

Пералня за килими.

Сушилня за килими.

Машина за почистване на мека мебел.

Ротационна прахосмукачка.

Устройство за триене на прах.

Почистващи препарати.

Салфетки, материал от микрофибър.

Екстрактор за килими

Екстракторът за килими е вид прахосмукачка за пране, която се използва за мокро химическо чистене. Името „екстрактор“ произлиза от латинския език – extraho – за извличане.

Екстрактори за домашно оборудване. Всъщност това устройство е в състояние да премахне всякакви замърсявания. С помощта на дюза под налягане детергентът навлиза в почистваната повърхност, разтваря мръсотията и се събира обратно. Екстракторът за килими е подходящ за химическо чистене на всички видове килими, мека мебел, текстилна тапицерия.

Екстракторът е тип мокра прахосмукачка, която доставя препарат с високо налягане с помощта на помпа и изсмуква мръсотията и състава на отпадъците обратно. Някои аспиратори също могат да загряват вода.

За почистване на интериора на автомобила например е подходящ моделът Karcher Puzzi 8/1 C. Основното предимство на този екстрактор е липсата на консумативи, които изискват подмяна. Може да се използва и за почистване на тапицерията на мека мебел за дома.

За да получите добър резултат при почистване на килими, правилният избор на специално оборудване е от голямо значение. Днес най-често срещаният метод за почистване е методът на екстракция, или екстракция (от латинското extraho – извличам, дърпам). Именно чрез способността да се изтегля вода добре от дебелината на килима, отделна група специализирани устройства получи името си.

Екстракторът за килими, често наричан „прахосмукачка за пране“, е водна помпа с допълнителен резервоар за изпомпвания разтвор за почистване, двоен маркуч и дюза, която ви позволява едновременно да пръскате и да събирате вода. За правилния избор на екстрактор е необходимо да се определят основните характеристики на този тип оборудване.

Към началото