Екологични ли са сглобяемите къщи?

Екологични ли са сглобяемите къщи?

Екологични ли са сглобяемите къщи? В тази статия от поредицата за сглобяеми домове предлагам преглед на някои от най-добрите екологични сглобяеми домове, налични днес. Сглобяемият дизайн и строителство обикновено произвежда по-малко отпадъци и използва по-малко енергия от конвенционалното строителство, но това не означава, че всички сглобяеми конструкции са по своята същност екологични.

Екологични ли са сглобяемите къщи?

След като наистина се заровите в спецификациите за много дизайни на сглобяеми домове, тези „зелени“ идентификационни данни могат да започнат да изглеждат по-скоро като зелено „измиване“. За щастие, има някои фантастични компании, които правят екологично чисти сглобяеми домове, включително малки къщи и колиби, големи семейни къщи и дори плаващи домове!

Защо са екологични сглобяемите къщи?

Ето три начина, по които сглобяемите модулни домове премахват отпадъците, минимизират въздействието върху околната среда и намаляват въглеродния ви отпечатък.

Намаляване на отпадъците. Знаете ли, че строителството и разрушаването представляват 23% от всички отпадъци в депата? Това не само създава замърсяване на земята, но също така допринася за глобалните парникови газове. Изборът на сглобяем модулен дом драстично намалява отпадъците. Фабрично вградените сглобяеми домове имат прецизни компоненти по поръчка. Това води до много по-малко загуба на материал и всички резервни части лесно се използват повторно или рециклират.\

Информация за сглобяеми къщи за Нидерландия можете да видите на сайта на производителя Tesseract Homesтук!

По-кратко време за изграждане

Строителството на еднофамилна къща отнема седем месеца. Това означава месеци камиони и машини да се движат до и от строителната площадка, заедно с продължително смущение на околната среда. Още по-лошо, дъжд или сняг могат да забавят целия процес. Сглобяемите конструкции са по-бързи, по-ефективни и по-щадящи околната среда. Тъй като по-голямата част от строителния процес протича в производствените помещения, строителството не подлежи на забавяне във времето. Сглобяването на материала се извършва на място и в кратки срокове, с минимално въздействие върху околната среда.

Това не е от полза само за майката природа – вашите съседи също ще го оценят.

Към началото